2022 AUA Annual Meeting – New Orleans: Симптоми нижніх сечовивідних шляхів (СНСШ)

15 Травня 13:53

2022 AUA Annual Meeting – New Orleans

 

Симптоми нижніх сечовивідних шляхів (СНСШ) і порушення сечовипускання є одними з найпоширеніших причин, чому люди звертаються до урологів. Вони вражають близько 20% дітей шкільного віку і 40% дорослих старше 40 років.

Незважаючи на таку частоту, дуже мало відомо про конкретні популяції нейронів, які контролюють сечовипускання, що призводить до обмежених терапевтичних можливостей для пацієнтів. Нове дослідження буде представлено на виставці Early Career Investigators Showcase у неділю, спрямоване на краще розуміння того, як специфічні нейрони центральної нервової системи та нейронні субпопуляції контролюють сечовипускання.

Джейсон Ван Батавіа, доктор медичних наук, MSTR, доцент урології Медичної школи Перельмана при Університеті Пенсільванії у Філадельфії, представив це дослідження, яке, за його словами, призначене для подальшого розуміння шляхів мозку-сечового міхура, які контролюють вольове сечовипускання, і скасувати наслідки циститу, спричиненого циклофосфамідом.

«Використовуючи сучасні нейронаукові методи оптогенетики та волоконної фотометрії, ми досліджували роль певного набору нейронів у стовбурі мозку, які контролюють сечовипускання», — сказав він. «Ці нейрони експресують нейрогормон стресу, який називається кортикотропін-рилізинг-гормоном, і цей маркер посилюється в центрі сечовипускання моста у мишей після хронічного соціального стресу».

Доктор Ван Батавіа сказав, що він радий бути частиною цьогорічної демонстрації, яка включатиме дев’ять подіумних презентацій та 27 постерних сесій. «Бути серед інших учасників шоукейсу в цьому році та всіх попередніх доповідачів – це неймовірна честь, і я радий як представити нашу роботу, так і побачити, над якими іншими передовими проектами працюють інші ведучі», – сказав він. .

Один із цьогорічних суддів, доктор філософії Долорес Лемб, професор урології Weill Cornell Medicine у ​​Нью-Йорку, сказала, що виставка є чудовою можливістю для відвідувачів побачити наступне покоління лідерів урологічних досліджень. Це також важливий крок для самих дослідників. «Це чудова можливість виступити перед експертною аудиторією, – сказала вона, – показати свої здібності не лише як науковця, а й як ефективного комунікатора. Шанс продемонструвати свої навички — що є їх основою знань, як вони відповідають на запитання, свою особистість і наскільки вони яскраві — перед багатьма світовими лідерами в області урологічних досліджень. Рідкісна, але безцінна можливість».

Фуміхіко Урабе, доктор медичних наук, доктор філософії, клінічний співробітник кафедри урології Медичної школи Університету Джікей в Токіо, Японія, може ручатися за цю можливість з перших вуст. Його презентація про інструменти раннього урологічного виявлення раку за допомогою мікроРНК сироватки отримала високі нагороди на виставці Showcase 2021 року. Хоча це відбулося віртуально, доктор Урабе сказав, що це все ще хвилюючий момент для нього та його досліджень. «Насправді, це була моя перша міжнародна премія, і про нагороду було оголошено на офіційному сайті Японської урологічної асоціації», – сказав він. «Я вважаю, що нагорода допоможе прискорити мотивацію для мого майбутнього дослідження та розвитку кар’єри».

Детальну інформацію можна отримати:

https://app.swapcard.com/event/2022-aua-annual-meeting-new-orleans

https://www.auanet.org/annualmeeting