2022 AUA Annual Meeting – New Orleans: Соціальні мережі

15 Травня 14:20

2022 AUA Annual Meeting – New Orleans

 

Соціальні мережі відіграють певну роль в урології на початку кар’єри спеціалістів. Важливим є і обговорення плюсів і мінусів соціальних мереж. 

 Семмі Елсамра, доктор медичних наук, та Джей Сімхан, доктор медичних наук

Урологи, які починають кар’єру, безсумнівно, вже досвідчені в соціальних мережах. Вони можуть публікувати повідомлення та твіти з найкращими з них. Але зрозуміти справжній вплив соціальних мереж на кар’єру молодого уролога не обходиться без проблем. Обговорення плюсів і мінусів соціальних мереж було центром суботнього (14.05.2022 року) форуму молодих урологів, співголовою якого є Семмі Елсамра, доктор медичних наук, доцент Медичної школи Rutgers Robert Wood Johnson в Нью-Брансвіку, штат Нью-Джерсі, і голова комітету молодих урологів AUA. та Джей Сімхан, доктор медичних наук, доцент урології в Центрі раку Фокса Чейза у Філадельфії, штат Пенсільванія.

Незважаючи на підкованість молодого уролога в соціальних мережах, за словами доктора Ельсамри, є ще багато чому можна навчитися. «Чи можуть соціальні мережі допомогти вашій професійній репутації? Це може допомогти деяким у вашій місцевій громаді, а також у співпраці з однолітками та в дослідженнях, — сказав д-р Ельсамра, — але є й інші міркування».

Доктор Ельсамра вважає, що позитивна присутність вашої практики у соціальних мережах може призвести до перенаправлень у вашій спільноті, а іноді й далі. Хоча багато людей асоціюють урологію зі літніми пацієнтами, молодші пацієнти, які виросли в соціальних мережах, і мають потреби в урології, включаючи жінок і дітей після пологів, сказав він.

Однак використання соціальних мереж у вашій урологічній практиці також має підводні камені. Доктор Сімхан нагадує урологам подумати, чи є їхні пости образливими, наприклад. За його словами, навіть згадка про обрізання може відвернути пацієнтів. Коли молоді урологи створюють дописи в соціальних мережах, вони повинні пам’ятати про те, що необхідно  контролювати своє почуття гумору, а також свої думки, навіть клінічні думки, які здаються нешкідливими.

«Якщо ви виступите із заявою про лікування або план догляду за пацієнтами, це може не підходити для всіх пацієнтів і може суперечити думкам інших урологів», – сказав доктор Сімхан. Що стосується різних доступних соціальних медіа-платформ, д-р Ельсамра сказав, що Facebook часто є найкращим форумом для просування вашої практики у вашій місцевій спільноті, тоді як Twitter ефективний для обміну інформацією про дослідження та спілкування з колегами.

Хоча доктор Ельсамра визнає, що він не «супер користувач Instagram», він сказав, що це може забезпечити баланс між Facebook і Twitter. Незалежно від платформи Drs. Ельсамра і Сімхан радять молодим урологам розробити план у соціальних мережах, який включатиме, що вони будуть публікувати, з якою частотою та людину або осіб у їхній практиці, які відповідатимуть за це завдання.

Представлені учасники дискусії, які доповнюють дискусію в соціальних мережах під час форуму, включали: Стейсі Лоеб, доктор медичних наук, доктор медичних наук, професор урології Медичної школи Гроссмана Нью-Йоркського університету в Нью-Йорку, «Глобальна перспектива, обіцянки та підводні камені соціальних медіа». Рена Д. Малік, доктор медичних наук, доцент кафедри урології Медичної школи Університету Меріленду в Балтіморі, «Вибір платформи (Instagram, YouTube, TikTok) — яка платформа підходить?» Адитья Багродіа, доктор медичних наук, асистент професора урології Південно-західної медичної школи UT в Далласі, «Гайки та болти подкастів, визначення успіху за допомогою соціальних мереж, проект Passion». Джастін Дубін, доктор медицини, науковий співробітник з андрології в Школі медицини Фейнберга Північно-Західного університету в Чикаго, «Чому ви повинні використовувати соціальні мережі, досвід роботи з Twitter, проект Passion, щоб уникнути вигорання».

«Наші чотири доповідачі знайшли спосіб мати значну присутність у соціальних мережах і  навели приклади молодим урологам, як це зробити, щоб підвищити їх професійну озброєння», – сказав д-р Ельсамра. Форум молодих урологів покликаний надихнути та мотивувати професіоналів на початку кар’єри та допомогти їм у їхній роботі. Крім того, завершився форум спонсорським симпозіумом «Ускладнення та рецидиви після фокальної терапії раку простати». Симпозіум, спонсорований FUJIFILM, очолюватиме Андре Луїс де Кастро Абреу, доктор медичних наук, доцент клінічної урології Keck Medicine, Університет Південної Каліфорнії в Лос-Анджелесі.

 

Детальну інформацію можна отримати:

https://app.swapcard.com/event/2022-aua-annual-meeting-new-orleans

https://www.auanet.org/annualmeeting

 

Шуляк О.В.