2022: Зустріч представників національних товариств

23 Грудня 7:39

2022: Зустріч представників національних товариств

Перша зустріч з 2019 року була організована навколо п’яти важливих тем для урологічних товариств Європи. В урології є багато важливих сфер, де національні інтереси перетинаються з міжнародними, саме тому національні урологічні товариства  і  EAU мають багато спільних інтересів і потребують одне одного для успіху.

Щорічне проведення зустрічі національних товариств є перевіреним способом для EAU взаємодіяти та безпосередньо працювати з представниками урологічних товариств Європи та краще оцінювати та задовольняти їхні потреби. Ця зустріч традиційно проводиться в голландському прибережному містечку Нордвейк і цього року ознаменувала своє повернення після трирічної відсутності. Зустріч є ідеальною нагодою для EAU та представників обговорити урологічні теми, які резонують як на континентальному, так і на національному рівнях: освіта, регулювання та довгострокові дослідження.

У Нордвейку 7 травня 2022 року EAU вітала представників із 34 європейських країн. 57 представників були розділені на п’ять менших робочих груп. Потім члени правління EAU чергувалися між групами, щоб обговорити такі актуальні теми:

як EAU може підтримувати освітні та наукові потреби в Європі;

побудова мережі зацікавлених сторін клінічних настанов;

підтримка ЄС програм раннього виявлення РПЗ;

 залучення пацієнтів;

 важливість залучення молодих урологів до досліджень та управління даними.

Ця зустріч у Нордвейку також була першою для багатьох нових членів правління EAU, які зайняли свої посади під час пандемії та ще не були присутні.  Голова Європейської школи урології (ESU) професор Евангелос Ліацікос (Греція) закликав залучити викладачів ESU з більшої кількості країн Європи. «У нас не може бути ситуації, коли є 93 викладачі ESU з однієї країни, але немає жодного з іншої», – навів приклад професор Ліацікос. 

Школа також має потенціал для безпосередньої допомоги національним товариствам, підтримуючи національні зустрічі з майстер-класами чи курсами. Під час групових дискусій було піднято питання про те, наскільки викладачі ESU «репрезентували» свою країну та наскільки національні товариства насправді знають про участь їх урологів у Європейській школі. Було зроблено висновок, що хоча участь у ESU є особистою справою, національні товариства відіграють роль у виявленні та висуненні викладачів зі своєї країни. Нові викладачі оцінюватимуться учасниками курсу, як і всі викладачі ESU, і участь може стати сходинкою для подальших міжнародних можливостей.