2022 AUA ANNUAL MEETING – NEW ORLEANS: Травма

Що повинен знати кожен уролог про лікування ниркової травми

 Сучасні рекомендації щодо лікування травматичних ушкоджень нирок.

Доктор Хагедорн  модерувала панельну дискусію «Управління нирковою травмою» у понеділок з 7:45 до 8:05 16.05.2022 року, щоб розглянути поточні рекомендації щодо лікування травматичних ушкоджень нирок. 

Деякі урологи зазвичай лікують пацієнтів з травмою нирок, але багато хто може лише спорадично бачити пацієнтів з травматичними ушкодженнями нирок. Більшість ниркових травм є наслідком автомобільних аварій або інших тупих або проникаючих поранень, і пацієнтів зазвичай бачать у відділенні невідкладної допомоги та госпіталізують до травматологічної лікарні.

 Однак навіть падіння зі висоти або спортивні травми можуть призвести до травми нирок, і ці пацієнти можуть звернутися до невідкладної допомоги або на амбулаторне лікування. «До нас передали пацієнтів, які звернулися до приватної клініки з гематурією після того, як вони впали на день або два раніше», – сказала Джудіт К. Хагедорн, доктор медичних наук, MHS, FACS, доцент урології Університету ім. Вашингтон у Сіетлі.

Доктор Хагедорн додала, що до урологів можуть звертатися з приводу травми нирок під час виклику або попросити лікувати ускладнення внаслідок травми нирок під час госпіталізації пацієнта. «Реальність така, — сказала вона, — що кожен уролог повинен знати про лікування ниркової травми, незалежно від того, яка ваша спеціальність або де ви практикуєте».

 

 

Детальну інформацію можна отримати:

https://app.swapcard.com/event/2022-aua-annual-meeting-new-orleans

https://www.auanet.org/annualmeeting

Шуляк О.В.