2022 AUA ANNUAL MEETING – NEW ORLEANS: ОНКОЛОГІЯ

5 Червня 7:40

2022 AUA ANNUAL MEETING – NEW ORLEANS: ОНКОЛОГІЯ

 

Чи впливають соціально-економічні відмінності на лікування хворих на рак сечового міхура?

Чи можуть фізичні вправи покращити здоров’я хворих на рак сечового міхура під час лікування?

Які технологічні та фармакологічні досягнення використовують урологи для лікування раку сечового міхура?

Дослідники представили результати дослідження раку сечового міхура на 117-й щорічній науковій нараді Американської урологічної асоціації (AUA). Бенджамін Девіс, доктор медичних наук, професор урології Школи медицини Піттсбурзького університету та директор програми урологічної онкології в онкологічному центрі Шедісайд/Хіллман, був модератором сесії з наступними чотирма рефератами в конференц-центрі Ернеста Н. Моріала в Нью-Йорку. Орлеан 14 травня 2022 р.

Борис Гершман, доктор медичних наук з медичного центру Beth Israel Deaconess, досліджував соціально-економічні відмінності та їх потенційний вплив на лікування неінвазивного раку сечового міхура (NMIBC), незважаючи на чіткі рекомендації з клінічної практики. «Невідповідність у поширеності та лікуванні високоризикового неінвазивного раку сечового міхура»

Не так багато відомо про вплив поведінкових звичок пацієнта на рак сечового міхура, тому Мара Колкер, доктор медичних наук з Бригамської та жіночої лікарні, дослідила роль фізичних вправ на стан фізичного здоров’я, яке самооцінює. «Вплив фізичних вправ на фізичний стан у хворих на рак сечового міхура»

Праміт Хетрапал, доктор медичних наук, з Університетського коледжу Лондона, досліджував використання внутрішньокорпорального робота для RC (iRARC) проти відкритої RC (ORC) і вплив на час відновлення пацієнтів з раком сечового міхура. «Результати багатоцентрового рандомізованого дослідження внутрішньокорпоральної роботизованої проти відкритої цистектомії (iROC)»

Виживання без захворювання значно покращувалася при застосуванні ад’ювантої терапії ниволумабом у порівнянні з плацебо у пацієнтів із м’язово-інвазивною уротеліальною карциномою (MIUC) високого ризику після радикальної операції, за даними Медичної школи Ікана при Маунт-Сінай, доктор медичних наук Метью Галскі. «Виживання без захворювань із тривалим спостереженням у дослідженні CheckMate 274 ад’ювантного препарату ніволумабу у пацієнтів після операції з приводу інвазивної м’язової уротеліальної карциноми високого ризику»

«Сесія з раку сечового міхура підкреслює технологічні та фармакологічні досягнення в лікуванні раку сечового міхура», – сказав д-р Девіс.

 

Детальну інформацію можна отримати:

https://app.swapcard.com/event/2022-aua-annual-meeting-new-orleans

https://www.auanet.org/annualmeeting

 

Шуляк О.В.