Чи можуть фізичні вправи покращити здоров’я хворих на рак сечового міхура під час лікування?

Які технологічні та фармакологічні досягнення використовують урологи для лікування раку сечового міхура?

Чи впливають соціально-економічні відмінності на лікування хворих на рак сечового міхура?

Дослідники представили результати дослідження раку сечового міхура на 117-й щорічній науковій нараді Американської урологічної асоціації (AUA). Бенджамін Девіс, доктор медичних наук, професор урології Школи медицини Піттсбурзького університету та директор програми урологічної онкології в онкологічному центрі Шедісайд/Хіллман, був модератором сесії з наступними чотирма рефератами в конференц-центрі Ернеста Н. Моріала в Нью- Орлеані 14 травня 2022 р.

Борис Гершман, доктор медичних наук з медичного центру Beth Israel Deaconess, досліджував соціально-економічні відмінності та їх потенційний вплив на лікування неінвазивного раку сечового міхура (NMIBC), незважаючи на чіткі рекомендації з клінічної практики. «Невідповідність у поширеності та лікуванні високоризикового неінвазивного раку сечового міхура»

Не так багато відомо про вплив поведінкових звичок пацієнта на рак сечового міхура, тому Мара Колкер, доктор медичних наук з Бригамської жіночої лікарні, дослідила роль фізичних вправ на стан фізичного здоров’я. «Вплив фізичних вправ на фізичний стан у хворих на рак сечового міхура»

Праміт Хетрапал, доктор медичних наук, з Університетського коледжу Лондона, досліджував використання внутрішньокорпорального робота для RC (iRARC) проти відкритої RC (ORC) і вплив на час відновлення пацієнтів з раком сечового міхура. «Результати багатоцентрового рандомізованого дослідження внутрішньокорпоральної роботизованої проти відкритої цистектомії (iROC)»

Виживання без прогресії значно покращувалося при застосуванні ад’ювантої терапії ниволумабом у порівнянні з плацебо у пацієнтів із м’язово-інвазивною уротеліальною карциномою (MIUC) високого ризику після радикальної операції, за даними Медичної школи Ікана при Маунт-Сінай, доктор медичних наук Метью Галскі. «Виживання без захворювань із тривалим спостереженням у дослідженні CheckMate 274 ад’ювантного препарату ніволумабу у пацієнтів після операції з приводу інвазивної м’язової уротеліальної карциноми високого ризику»

«Сесія з раку сечового міхура підкреслює технологічні та фармакологічні досягнення в лікуванні раку сечового міхура», – сказав д-р Девіс.

 

Детальну інформацію можна отримати:

https://app.swapcard.com/event/2022-aua-annual-meeting-new-orleans

https://www.auanet.org/annualmeeting

 

Шуляк О.В.